NL
EN
4 min 4 minuten Leestijd

Boer­se­ma kiest Your­tech als tech­nisch part­ner

Geschreven door: Dennis Beijaard
op op 02 mei 2021
Boersema kiest Yourtech als technisch partner

Boersema en Yourtech betrouwbare partners 

Boersema uit Huizen heeft sinds 1977 ervaring in de transport en opslag van droge stoffen. Zij maken beladingsbalgen en leveren alle soorten laadstangen van diverse materialen in verschillende uitvoeringen. Boersema tracht voor de klant de organisatie en begeleiding van projecten te verzorgen. Hiervoor heeft Boersema diverse partners.
Al sinds jaar en dag zijn Boersema en Yourtech partners als het gaat om technische dienstverlening, onderhoud of het verhuizen van machines.

De geschiedenis van Boersema

Het bedrijf werd in 1977 opgericht door ingenieur J. Boersema. Na de Hogere Technische School ontdekte hij bij zijn toenmalige werkgever al snel dat hij zelf veel betere, klantgerichte oplossingen kon vinden. De keukentafel werd tekentafel en Boersema ontwierp de een na de andere effectieve oplossing voor de interne op- en overslag van droge stoffen. Boersema groeide uit tot een bedrijf met eigen monteurs en een netwerk van tientallen toeleveranciers.

Dat kunnen we zelf beter

Jacqueline Boersema, de huidige directeur, volgde de ontwikkelingen in het ouderlijk huis met aangebouwd kantoor vanaf haar veertiende op de voet. Zij bleek over dezelfde eigenschappen als haar vader te beschikken. Bij een bezoek aan het externe naaiatelier waar de door Boersema ontworpen beladingbalgen werden geproduceerd trok ook zij de conclusie ‘dat kunnen we zelf beter’.

octrooi bewijs
Met succes werden de beladingbalgen voortaan met kortere levertijden in eigen beheer geproduceerd. Met zeer tevreden klanten die tot op de dag van vandaag producten en componenten bij Boersema afnemen!

Technisch tekenaar

Jacqueline Boersema groeide met het bedrijf mee, na haar opleiding als technisch tekenaar ging zij met de monteurs mee naar de installatie- en onderhoudswerkzaamheden: ‘als vrouw had ik het voordeel dat ik eigenlijk overal welkom was als er onderhoud moest worden uitgevoerd, ik heb in die jaren goede relaties opgebouwd met bedrijven die nog steeds klant zijn’.

Haar vader stopte in 2008 met het bedrijf. Jacqueline besloot na een korte onderbreking het bedrijf naar haar eigen inzicht een nieuwe start te geven. Uiteraard doet zij nog steeds graag een beroep op haar vader die dan vol passie achter de tekentafel plaats neemt om met creatieve oplossingen te komen. ‘Juist omdat we én de tekeningen maken én zelf de producten in elkaar zetten kunnen we tijdens het proces direct verbeteringen aanbrengen’.

Nieuwe vestiging

In juli 2011 vestigde Boersema zich in een nieuw pand aan de Ambachtsweg In Huizen, ‘als ik mijn deur uitstap kan ik zo met mijn boot wegvaren maar ook snel weer terug zijn voor de klan

sluiten

Meld je aan voor de laatste Machine- bouw, onderhoud en servicetips en adviezen dat je gelijk in de praktijk kunt brengen.